A Tanszék TDK tevékenysége

2018

Gál Enikő - Gyors és környezetbarát analitikai módszer kidolgozása snack termékek nyersfehérje- és sótartalmának meghatározására. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Benes Eszter Luca

Kurucz Ilona Katalin - FT-NIR mérési technika alkalmazása tartós sütőipari snack termékek egyszerű- és összes szénhidráttartalmának és energiatartalmának meghatározására. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Benes Eszter Luca

Berecz Blanka - Termesztett és vadon termett gombafajok szabad és összes szénhidráttartalmának vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Mikola Erika

2016

Knyazoviczky Barbara - Különböző eredetű tejminták vizsgálata és spektrális összehasonlítása FT-NIR(T) és FT-NIR eljárásokkal. Témavezető: Dr. Fodor Marietta

Analitika és minőségbiztosítás Szekció, II. helyezett

 

Mészáros Lilla - Melasz alapanyag vizsgálata bioetanol termelése kapcsán. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Kovács Mónika

Mikrobiológia és biotechnológia Szekció III. helyezett

 

Hartai Nagy Eszter - Eltérő gyümölcstartalmú üdítőitalok eltarthatósági vizsgálata mikrobiológiai és analitikai szempontból. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Kiskó Gabriella

 

Bűdi Dávid - Mézzel ízesített házi készítésű joghurtok mikrobiológiai és analitikai vizsgálata. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Kiskó Gabriella

Analitika és minőségbiztosítás Szekció EDHT különdíj

 

Kárpáti Zsófia - Különböző eredetű kávéhulladékok beltartalmi vizsgálata talajjavítási szempontból. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Gere Attila

 

Jesztl Brigitta - Különböző eredetű kávé analitikai és érzékszervi vizsgálata. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Gere Attila

Analitika és minőségbiztosítás Szekció különdíj

2015

2014

Kolimár Ditta – Módszerfejlesztés savanyított tejtermékek beltartalmi értékeinek minőségellenőrzésére FT-NIR(T) módszerrel. Témavezető: Dr. Fodor Marietta

Házi TDK konferencia Különdíj

2010

Lénárt József –Sajtok zsír-és fehérje tartalmának meghatározása FT-NIR spektroszkópiával. Témavezető: Dr. Fodor Marietta, Dr. Dernovics Mihály

Házi TDK konferencia 1. helyezés

MÉTE 2. helyezés

2009

Szigedi Tamás – Száraztészták zsír-és tojástartalmának meghatározása FT NIR/NIT technikával. Témavezető: Dr. Fodor Marietta

Házi TDK konferencia 3. helyezés